Hoppa till sidans innehåll

Tävla för UPK


Om UPK

Uppsala Ponnyklubb grundades 1971 och är en klubb med både ridskola och tävlingsaktivitet. 
Uppsala Ponnyklubb är en ideell förening som är ansluten till Svenska Ridsportförbundet (SvRF), och därigenom ansluten till Sveriges Riksidrottsförbund (RF). 
Föreningen är en sammanslutning av för ridsporten intresserade med ändamål att bl a främja ridningen på sätt som anges i SvRFs stadgar.

 

Att bli medlem:

Vill du bli medlem?!

Skicka ett mejl till This is a mailto link 

Mejlet ska innerhålla namn,  personnummer, adress, telefonnummer och mejladress.

Är du under 18 år behöver vi även ovanstående uppgifter för målsman.

Vi skapar sen ett konto åt dig i Hippocrates där dukan anmäla dig till klubbtävlingar, lagträningar, läger mm och via det kontot får du också en faktura på medlemsavgiften, startavgifter etc

Välkommen som medlem i UPK!

 

Som medlem och tävlande för Uppsala Ponnyklubb:
Har du möjlighet att träna under tävlingsform på någon av de tolv klubbtävlingar som anordnas årligen på klubbens egen anläggning vid Lunda.

Klubbtävlingarna i hoppning brukar dra ett hundratal starter och man kan välja att hoppa från 40 centiemter och upp till 110 cm. Dressyren brukar dra ett femtiotal starter och du kan välja att rida LC:1, LB:1, LA:1 eller Msv B:1.

Du har också möjlighet att få delta vid lagtävlingar på olika nivåer inom såväl dressyr och hoppning. Klubben står för kostnaden att anmäla laget. Ryttarna står för kostnaderna för sina individuella starter. Vår policy för uttagning till lag går till så att lagledaren tar ut ryttarna efter framridningsklassens resultat. 

Efter önskemål från lagryttare anordnas extra banhoppningsträningar samt programridningar till subventionerat pris på anläggningen

Du får fortlöpande information på hemsidan som uppdateras i stort sett dagligen.

På sidan för privatmedlemmar kan du läsa om det som är akuellt för de medlemmar i klubben som har egen häst.

Vi tar gärna emot berättelser och bilder från lagtävlingar, meeting och annat. Maila till This is a mailto link eller This is a mailto link så lägger vi ut detta på hemsidan.

 

Att tävla för och representera sin klubb:
På tävlingar och träningar är Du klubbens ansikte utåt! Se till att bli ihågkommen som trevlig, ödmjuk och schyst mot hästar och tävlingskonkurrenter.

Begreppet Horsemanship handlar om att sätta hästens välbefinnande i centrum. Att se till att hästen sköts bra och mår bra. Att hantera hästen på ett säkert sätt och i viss mån kunna förutse hästens beteende och reaktioner.
Detta innebär att du måste ha rätt attityd till hästen. Alla kan bli missnöjda efter en dålig ritt. Men det får aldrig gå ut över hästen.

Sportsmanship handlar om att uppföra sig väl gentemot sina tävlingskonkurrenter, funktionärer på tävlingsplatsen, kamrater, föräldrar och tränare. 
Gratulera din motståndare vid prisutdelningen. Nästa gång kan det vara din tur att ha marginalerna på rätt sida.

Jobba i sekretariatet på din klubbs hemmatävlingar så får du bättre förståelse för det enorma jobb som krävs för att få sekretariatet att fungera. Ta upp eventuella klagomål på ett trevligt sätt!
Läs TR (tävlingsreglementet) om du är osäker på något.

Du får gärna höra av dig till kontoret om du har frågor, idéer etcetera.

Bankgiro 798-7365
Kontor 018- 31 71 03 
Stall 018- 31 73 67 
Mejl upk@uppsalaponnyklubb.se
Uppdaterad: 01 DEC 2016 10:38 Skribent: Ulrika Pernler
Epost: This is a mailto link

 

puff_samverkan_rfsisuuppland_250_250.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den här hemsidan funkar bäst via Chrome och firefox. 

Postadress:
Uppsala PK - Ridsport
Vaksala-Lunda:33
75594 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018317103
E-post: upk@uppsalaponnyklub...