Hoppa till sidans innehåll

Viktig info!

01 FEB 2019 13:28
  • Uppdaterad: 01 FEB 2019 13:28

Inget smittsamt virus hos oss på UPK, anläggningen öppen igen!

Dela gärna detta meddelande lika frekvent som första meddelandet om feber delades, så alla har korrekt info om läget!

Nu har vi även fått provsvaren på "viruspaketet" och som väntat var de negativa - vilket är positivt, det innebär att vi inte har någon smitta.
Det hade vi inte heller väntat efter det att ponnyn med feber konstaterades ha grovtarmsinflammation som den nu behandlas för på UDS, men ändå skönt att få provsvaren.
Samtliga 50 hästar på anläggningen har tempats fredag-måndag för säkerhetsskull och varit feberfria.

Därmed är vår anläggningen öppen igen men som alltid ber vi alla att tänka sig för när man är i olika stallar, oavsett om det är virussäsong eller ej:

Byt/tvätta dina kläder
Virkona dina skor
Låt inte din häst nosa på andra hästar när du är på tävling/träning
Du behöver inte klappa på alla hästar du ser
Tvätta händerna

Gabbi Pernler, Ridskolechef UPK

Första provsvaren har kommit!

De tyder på att det är en tarminflammation på gång, så ponnyn är på UDS = bästa platsen för en sjuk häst att få vård på, så vi hoppas på snabbt och bra tillfrisknande!

Vi väljer ändå att hålla anläggningen stängd enligt nedan tills vi fått virusprovsvaren på måndag, och samtliga hästar på anläggningen kommer att tempas över helgen tills vi vet mer!

Viktig info!


Vi har en uppstallad häst som har feber och blodprover, magprover och även virusprover är tagna i dag fredag 1 februari. Vissa provsvar får vi under fredag em och virusproverna får vi svar på under måndagen.

Den häst som är drabbad har flyttat ut till vårt isoleringsstall.

Vi kommer som alltid när någon häst uppvisar feber att tempa samtliga hästar på anläggningen under kommande vecka för att se om fler får feber.

Vi har också regelbunden kontakt med vår veterinär.

Ridskoleverksamheten rullar på som vanligt, fast självklart med extra lugna lektioner och endast med de hästar som är feberfria.

Vi håller tummarna att inte fler får feber och att det här kommer att klinga av allteftersom och vi återkommer med mer info när vi fått provsvaren.

Det här innebär också att inga hästar utifrån ska komma till oss och rida/träna förrän vi ser hur detta utvecklas, och våra egna hästar får självklart stanna kvar på vår anläggning och inte åka till andra stall/ridhus/tävlingsplatser förrän vi är feberfria och vår veterinär ger klartecken!

På söndagens klubbdressyr (3/2) så kommer endast ridskoleekipage att få delta, ni som är anmälda med egen häst har fått mejl om detta.

 

Tänk på:

Som alltid är det viktigt att ni som rider på flera ställen ser till att byta/tvätta era kläder när ni åker mellan olika stall för att förhindra eventuell smittspridning, spraya gärna virkon på skor/sulor.

Det är viktigt att vara noga med dessa rutiner även i vanliga fall, när inga hästar är sjuka.Frågor besvaras via This is a mailto link

 

Gabriella Pernler, Ridskolechef UPK

Skribent: Ulrika Pernler
Epost: Adressen Gömd

 

puff_samverkan_rfsisuuppland_250_250.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den här hemsidan funkar bäst via Chrome och firefox. 

Postadress:
Uppsala PK - Ridsport
Vaksala-Lunda:33
75594 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018317103
E-post: upk@uppsalaponnyklub...