Hoppa till sidans innehåll

Trädfällning och gallring av dödat träd, och träd angripna av granbarkborre vecka 17+18 på UPK!

22 APR 2021 16:37
  • Skapad: 22 APR 2021 16:37

Under vecka 17+18  så kommer kommunen (som äger den mark UPK arrenderar) satt gallra och röja bort träd runt anläggningen och ridbanor, ridvägar mm

Man kommer dels att ta bort en hel del gran som drabbats av "granbarkborren" som gör att granarna dör. Utöver det så har vi också en del träd som är på väg att falla och även dessa kommer självklart tas ner ur en säkerhetsaspekt, så vi inte har träd som faller vid ridbanorna, ridvägarna, hagar och i närheten av anläggningen.

Ni som vistas på anläggningen framförallta på dagtid får vara lite extra uppmärksamma när ni går på ridvägar, runt banor mm 

Tänk även på om ni kommer med trailer/häst hit, eller rider hit från andra stall, att det kan vara lite rörigt, maskiner i rörelse och motorsågsljud och ljud av fallande träd som kan överraska hästarna.

Vi är jätteglada att vi nu får hjälp att säkra upp anläggningen ytterligare då vi under det senaste halvåret haft flera träd som blåst omkull på olämpliga platser.

De kommer ställa ut skyltar om var de befinner sig för dagen, och vi kommer också försöka uppdatera fortlöpande via våra sociala medier.

Hör gärna av dig om du har några frågor eller funderingar!

träd.jpg

Skribent: Ulrika Pernler
E-post: Adressen Gömd

 

puff_samverkan_rfsisuuppland_250_250.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ladda ned.png

 

Den här hemsidan funkar bäst via Chrome och firefox. 

Postadress:
Uppsala PK - Ridsport
Vaksala-Lunda:33
75594 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018317103
E-post: upk@uppsalaponnyklub...