Hoppa till sidans innehåll

Tack till vår fina O'boy

31 OKT 2018 10:43
  • Skapad: 31 OKT 2018 10:43


Hur mångsidig kan en häst vara egentligen? Vill du veta, fråga ridskolehästen! Fråga O'boy.

Han som under arton års arbete på ridskolan försiktigt burit barn varje dag, lärt dem svänga, stanna och rida lätt för första gången. Nästa dag har han badats, flätats och åkt på tävling och kammat hem så många rosetter att det inte går att räkna. Han har under alla år varit en stadig medlem i våra dressyrlag ända upp till division 1. Hur många ryttare som fått lov att ha honom som läromästare har jag tappat räkningen på för längesen. 
Han må vara liten men hans hjärta är så stort att man undrar hur det ryms därinne.

De sista åren har O'boy trappat ner och jobbat lite lättare. Han har dragits med en hormonell sjukdom som heter PPID (Cushings syndrom) Det är en sjukdom som är relativt vanlig bland gamla hästar och O'boy har fått medicin varje dag för att må bra. Trots medicin kan man ändå tydligt se att sjukdomen kommit ifatt honom nu på ålderns höst, fångkänningar och svårt att hålla vikten bland annat och det tillsammans med problematik med ett ben gör att vi beslutat att O'boy ska få somna in.

Han finns med oss som vanligt i stallet till och med nästa torsdag och som ni vet så älskar han att bli klappad och kanske är det befogat med lite extra godis också den här veckan. 

 

Skribent: Ulrika Pernler
Epost: Adressen Gömd

 

puff_samverkan_rfsisuuppland_250_250.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den här hemsidan funkar bäst via Chrome och firefox. 

Postadress:
Uppsala PK - Ridsport
Vaksala-Lunda:33
75594 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018317103
E-post: upk@uppsalaponnyklub...