Hoppa till sidans innehåll

Saffran har gått ur tiden

06 NOV 2019 12:03
  • Skapad: 06 NOV 2019 12:03

I många, många år köpte vi ponnyer från Jan Johannessen på Gotland. Russ korsade främst med Arab, Fullblod och Welsh. Så många ”Gottisar” har vi haft. Så omtyckta. Aron, Rejo, Railo, Nova, Mysak, Dutch, Canon och så fortsätter det häst efter häst ända till idag 6 november 2019. Idag när Saffran inte längre finns efter att ha blivit väldigt akut sjuk. Den allra sista Gottisen hos oss.

 

Ja hur ska man sammanfatta en ponnys liv?  En ponny som kom till ridskolan för inridning som fyraåring och sen jobbade här med oss tills han skulle fylla tjugotre, det går liksom inte att räkna hur många barn som suttit på hans rygg, eller hur många som värmt små frusna fingrar i hans lockiga tjocka päls på en lektion i kalla november, eller hur många gånger han lyft på sina hovar för att få dem kratsade av någon som just börjat sin första termin på ridskolan. Ovärderlig. 

 

Det vackraste i historien är att en liten ponnykompis väljer att stanna kvar med honom i hagen och hålla sällskap tills han får hjälp att komma in. Fast alla de andra redan traskat in i stallet och fast krubborna därinne är fyllda med mat och det alltid kurrar i en ponnymage. Lämna aldrig någon ensam- det är vårat motto- och gäller visst även för en ponny. Det är nånting så fint med det. 

 

Tack för allt och sov nu i ro Saffran.

 

Skribent: Ulrika Pernler
E-post: Adressen Gömd

 

puff_samverkan_rfsisuuppland_250_250.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ladda ned.png

 

Den här hemsidan funkar bäst via Chrome och firefox. 

Postadress:
Uppsala PK - Ridsport
Vaksala-Lunda:33
75594 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018317103
E-post: upk@uppsalaponnyklub...