Hoppa till sidans innehåll

Fina framgångar på Ridskole DM i hoppning!

19 SEP 2017 10:39
  • Uppdaterad: 19 SEP 2017 15:20

Söndagen den 17 september så arrangerade UPK Distriktsmästerskap i hoppning för Upplands Ridskolehästar/ryttare.

Vi hade ett rekordstort startfält på ca 120 starter varav drygt 40 starter i DM klassen, jättekul! UPK, Lurbo, Håbo, Lagga, Säva, Solängen, Bälinge och Enköping deltog med ekipage och ni hittar fullständiga resultatlistor på:

www.uppsalaponnyklubb.se klicka på Tävling, tävlingstermin, scrolla ner till 17/9

Från UPK deltog hela 21 st skolhästar, det var Boy, Morris, Kloker, Bogart, Aksel, Aramis, Bob, Curre, Daffe, Dante, Jojje, Mille, Milo, Olle, Ossie, Scout, Diamond, John, Krut, Patch och Wilson (i resultatlistorna heter de sina fullständiga namn)

Alla våra hästar och ryttare gjorde strålande resultat, fina, mjuka, lugna ritter. Mjuk och trevlig ridning, glada hästar som uppskattade variationen att få tävla på stora hoppbanan i höstsolen:)

I DM klassen för kat C så segrade Boy med Maja Rosendahl i sadeln och på andra plats kom Thea Jervelius Åsberg på Morris, och i kat D så vann Emilia Angula Pettersson med Dante, så UPK tog hem 3 medaljer i årets DM!

Efter DM så avgjordes även årets Ridskolemästerskap för Uppland, det är en lagtävling där bäste ekipage från respektive klubb i DM i dressyr (avgjordes i Håbo i april) och DM i hoppning deltar samt en deltagare som endast skriver teoriprovet. De som vinner hoppningen och dressyren skriver också teorin.

Årets teoriprov var riktigt utslagsgivande, svåra frågor som utmanade deltagarna rejält, men även här så visade sig vi från UPK vara starka och vi avgick med segern för teoridelen, och Emilia A Pettersson hade bästa teoriresultat av samtliga deltagare, Emilias hoppresultat var tredje bäst av deltagande ridskolor och Tilda Forsbergs dressyrresultat från i våras var även det näst bäst av deltagande ridskolor.

Så med 1 seger, 1 andraplats och en 3 plats så slutade UPK på en andraplats i årets Ridskolemästerskap, ett stort grattis till er alla i laget! 

 

Skribent: Ulrika Pernler
Epost: Adressen Gömd

 

puff_samverkan_rfsisuuppland_250_250.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den här hemsidan funkar bäst via Chrome och firefox. 

Postadress:
Uppsala PK - Ridsport
Vaksala-Lunda:33
75594 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018317103
E-post: upk@uppsalaponnyklub...