Hoppa till sidans innehåll

En drömstipendiat blev tre, helt galet, roligt, overkligt och fantastiskt!

10 FEB 2018 18:12
  • Skapad: 10 FEB 2018 18:12

För några veckor sedan så gick vi ut med att en av våra vuxenelever beslutat sig för att skänka ett stipendie om 10 000 kronor till en av ridskolans träningselever. 

Personen ville ge en ungdom en extra skjuts i sin ridning, att få större möjlighet att träna och tävla och utvecklas som ryttare och person.

Stipendiet gäller under ett år och skall användas till träningsavgifter, hästhyror, startavgifter vid tävling, trailerhyror mm.

Vi bestämde att stipendiet skulle delas ut vid Tävlingskickoffen den 10 februari och ansökan skulle lämnas in senast den 31 januari, personen som instiftat stipendiet vill vara anonym, vilket vi självklart respekterar.

När ansökningarna började komma in så stod det snabbt klart att det här skulle inte bli lätt, vilka fina ansökningar, personliga, skrivna direkt från hjärtat. Så mycket känslor för hästen, för vilka möjligheter stipendiet skulle ge men också så mycket fina ord om vad ridskolan, Uppsala Ponnyklubb, hästarna och kompisarna i stallet betyder. Att få komma till stallet och få koppla av, slippa stressen och pressen från skolan, lärare mfl att få vara i nuet och bara ha roligt, det var svårt att  hålla tårarna borta när vi har läst ansökningarna.

I veckan som varit så pratade jag med "den hemliga personen" som överraskade mig totalt med att säga att den haft lika svårt som vi att sålla ut en person ur alla ansökningar, så personen hade valt att satsa stort så här första året, så istället för att utse en Drömstipendiat så utsåg vi 3 st Drömstipendiater som kommer få vardera 10 000 kronor!!!

Så som det står i rubriken, det var helt galet, roligt, fantastiskt, overkligt att få dela ut först ett Drömstipendie till Sanna Bergman, som nu i vår kommer att rida division 3 dressyr på Munsboro Aramis och vill använda stipendiatet till att trimma vidare på dressyren men också på att bli säkrare och utveckla sin hoppning.

Att sen få överraska alla och utnämna en Drömstipendiat till, Emilia Angulo Pettersson, gjorde inte saken sämre, total chock hos alla som var på plats. Emilia kommer under våren att rida division 3 hoppning på Munsboro Dartagnan, för att till hösten satsa på division 2 och ev också få starta LB hoppning med honom.

När den chocken lagt sig och alla trodde att det var klart, så var det dags för den sista överraskningen, att kalla fram Fanny Sörén som den tredje Drömstipendiaten, där någonstans tror jag att vi alla hade tårar i ögonen, en sån häftig grej, vilka härliga människor det finns! Fanny ska rida division 3 hoppning i vår på Munsboro Bogart och drömmer om att i framtiden få utbilda sig till beridare.

En härlig avslutning på en superbra tävlingskickoff och nu känns det verkligen som att alla medlemmar i UPK är taggade för årets tävlingar!

Vi vill tacka än en gång för den givmildhet som vår anonyma vuxenelev har visat, och som det pratades lite efteråt, så är det både känslan av att få pengar som kommer att vara av stor betydelse för att kunna träna mer, rida mer, tävla mer men inte minst känslan av att bli sedd, att någon vuxen, okänd människa tror på en, och har valt att ge en så mycket pengar för att möjliggöra en satsning på att utvecklas som ryttare, den känslan och den stolthet man såg i ögonen på dessa ungdomar, den kommer jag att leva länge på!

Vår anonyma vuxenelev vill passa på att utmana fler vuxna som har möjlighet samt företag att också satsa på ungdomarna, att själva skapa ett stipendie eller någon annan form av sponsring, det är bara att kontakta oss på kontoret så hjälper vi till:)!

Gabbi Pernler, en stolt Ridskolechef vid UPK

Skribent: Ulrika Pernler
Epost: Adressen Gömd

 

puff_samverkan_rfsisuuppland_250_250.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den här hemsidan funkar bäst via Chrome och firefox. 

Postadress:
Uppsala PK - Ridsport
Vaksala-Lunda:33
75594 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018317103
E-post: upk@uppsalaponnyklub...