Hoppa till sidans innehåll

Anläggningen öppen igen, inga fler hästar som haft feber!

20 AUG 2020 17:29
  • Uppdaterad: 20 AUG 2020 17:29

Då vi ej haft fler hästar på anläggningen med feber än den hästen enligt infon nedan, så har vi i samråd med vår veterinär bestämt att vi på ett säkert sätt kan öppna anläggningen igen.

Vi passar också på att påminna alla som besöker olika stall/ridanläggningar att följa råden nedan, även när stallen inte har några hästar med exvis feber.

På så vis kan vi alla hjälpas åt att minska eventuell smittspridning, tack för din hjälp!

 

Viktig info till alla som besöker oss på UPK!

Vi har en häst som haft feber och lite näsflöde och som varit isolerad från övriga hästar från det att vi upptäckte symtomen häromdagen.

Hästen är provtagen för såväl EHV-11, EHV-2, Influensavirus, kvarka och zooepidemicus och samtliga provsvar är negativa.

Vi väljer ändå för säkerhetsskull att stänga anläggningen för hästar utifrån och hästar som står på UPK får ej heller åka härifrån.

Vi måste också ställa in helgens efterlängtade WE tävling, då vi behöver flera dagar på oss för att säkerställa att inte fler hästar får symtom.

Vi kommer som alltid när någon häst uppvisar feber att tempa samtliga hästar på anläggningen under kommande vecka för att se om fler får feber.

Vi har också regelbunden kontakt med vår veterinär.

Ridskoleverksamheten rullar på som vanligt, fast självklart med extra lugna lektioner och endast med de hästar som är feberfria.

Vi håller tummarna att inte fler får feber och att det här kommer att klinga av.

Tänk på:

Som alltid är det viktigt att ni som rider på flera ställen ser till att byta/tvätta era kläder när ni åker mellan olika stall för att förhindra eventuell smittspridning, spraya gärna virkon på skor/sulor.

Det är viktigt att vara noga med dessa rutiner även i vanliga fall, när inga hästar är sjuka.Frågor besvaras via This is a mailto link

 

Mvh

 

Gabbi Pernler, Ridskolechef UPK

Erica Karlbom Åberg, Stallchef UPK

Skribent: Ulrika Pernler
E-post: Adressen Gömd

 

puff_samverkan_rfsisuuppland_250_250.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ladda ned.png

 

Den här hemsidan funkar bäst via Chrome och firefox. 

Postadress:
Uppsala PK - Ridsport
Vaksala-Lunda:33
75594 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018317103
E-post: upk@uppsalaponnyklub...