Hoppa till sidans innehåll

Aigle lämnar ridskolan

06 SEP 2018 15:33
  • Skapad: 06 SEP 2018 15:33

Aigle W som är en av våra fina trotjänare fick redan i unga år en ledinflammation som kallas för spatt. Det kan uppkomma av många olika orsaker tex att benställningen inte är optimal, och för många hästar innebär det att de inte kan fungera som ridhästar medan andra gör det i olika grad. Aigle hade tur och hade efter rehabilitering hade han något som kallas "utläkt spatt”. Det innebär att leden är sammanvuxen och att inflammationen har upphört. Hästar med utläkt spatt är oftast helt symptomfria. Han har sedan fungerat som ridhäst i många år.

Att en häst har utläkt spatt är tyvärr ingen garanti för att inflammationen är borta för all framtid och Aigle började få problem igen under våren. För en spatthäst är motion viktigt för att utläkning ska ske. Aigle har gått på lösdrift dygnet runt sedan i våras och motionerats i skritt. Tyvärr har det inte blivit någon förbättring utan snarare en försämring och vi är nu säkra på att han inte kommer att fungera som ridhäst igen i framtiden och då finns det inte heller någon anledning till att han ska behöva gå längre med en pågående inflammation i kroppen.

Därför har vi beslutat att han efter trogen tjänst här på ridskolan ska få somna in. Vi tackar en fin, alltid så snäll  och omtyckt arbetskamrat. Aigle finns i stallet tills på tisdag. 

Skribent: Ulrika Pernler
Epost: Adressen Gömd

 

puff_samverkan_rfsisuuppland_250_250.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den här hemsidan funkar bäst via Chrome och firefox. 

Postadress:
Uppsala PK - Ridsport
Vaksala-Lunda:33
75594 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018317103
E-post: upk@uppsalaponnyklub...