Hoppa till sidans innehåll

Utbildningsskalan (ryttaren)


Alla ryttare känner till att det inom ridsporten finns en utbildningsskala gällande hästens utbildning, Takt-Lösgjordhet-Kontakt/Stöd-Schwung-Rakriktning-Samling

Det är också viktigt att vi som ryttare är medvetna om vår egen inverkan och påverkan på hästen! Vi har därför skapat Ryttarens Utbildningsskala för att lite kortfattat förklara vad de olika stegen innebär för oss som rider.

Varje gång vi sitter upp på en häst så har vi ett stort ansvar att skapa en bra upplevelse för våra hästar. Vi måste ha tålamod och vara medvetna om att det tar lång tid, och många, mångar års träning att bli en god ryttare. Med självinsikt om vår egen kunskap och rätt inställning inför vad som krävs, samt en vilja att hela tiden lära oss mer såväl om ridning men framförallt om hästen som individ så har vi kommit en bra bit på vägen!

ÖDMJUKHET

Ridning är ett livslångt lärande. Vill du utvecklas så kom ihåg att inte skylla hästen, inse dina misstag, våga pröva andra sätt, lyssna på andra och var ständigt öppen för att lära nytt!

utbildningsskala ryttare (003).pdf

Uppdaterad: 01 APR 2021 15:55 Skribent: Ulrika Pernler
E-post: Adressen Gömd

 

puff_samverkan_rfsisuuppland_250_250.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ladda ned.png

 

Den här hemsidan funkar bäst via Chrome och firefox. 

Postadress:
Uppsala PK - Ridsport
Vaksala-Lunda:33
75594 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018317103
E-post: upk@uppsalaponnyklub...