Hoppa till sidans innehåll

Tävla för UPK


TÄVLINGSRYTTARE

Uppsala Ponnyklubb grundades 1971 och är en klubb med både ridskola och tävlingsaktivitet. 
Uppsala Ponnyklubb är en ideell förening som är ansluten till Svenska Ridsportförbundet (SvRF), och därigenom ansluten till Sveriges Riksidrottsförbund (RF). 
Föreningen är en sammanslutning av för ridsporten intresserade med ändamål att bl a främja ridningen på sätt som anges i SvRFs stadgar, samt med särskild inriktning mot ponnyverksamhet.

MEDLEM

Medlemsavgiften för Junior är 200 kronor
Medlemsavgiften för senior är 250 kronor
Avgiften  avser perioden 1 januari till  31 december
Vill du bli medlem betalar du in avgiften på bankgiro 798-7365 
Ange ditt namn, personnummer, adress, telefonnummer och ”privat”.

I medlemsavgiften ingår klubbens avgifter till Svenska Ridsportförbundet och Upplands ridsportsförbund, olycksfallsförsäkring  och utskick

 

 

Som medlem och tävlande för Uppsala Ponnyklubb:

Har du möjlighet att träna under tävlingsform på någon av de tolv klubbtävlingar som anordnas årligen på klubbens egen anläggning vid Lunda,

Klubbtävlingarna i hoppning brukar dra ett hundratal starter och man kan välja att hoppa från 50 centiemter och upp till 120 cm. Dressyren brukar dar ett femtiotal starter och du kan välja att rida LC:1, LB:1, LA:1 eller Msv B:1.

Du har också goda möjligheter att få delta vid lagtävlingar på olika nivåer inom såväl dressyr och hoppning. Klubben står för kostnaden att anmäla laget. Ryttarna står för kostnaderna för sina individuella starter. Vår policy för uttagning till lag går till så att lagledaren tar ut ryttarna efter framridningsklassens resultat. 

Efter önskemål från lagryttare anordnas extra banhoppningsträningar samt programridningar till subventionerat pris på anläggningen

Vi anordnar  lagryttarträffar höst och vår.

Du får fortlöpande information på hemsidan som uppdateras i stort sett dagligen.

På sidan för privatmedlemmar kan du läsa om det som är akuellt för de medlemmar i klubben som har egen häst.

Vi tar gärna emot berättelser och bilder från lagtävlingar, meeting och annat. Maila till This is a mailto link eller This is a mailto link så lägger vi ut detta på hemsidan.

 

ATT TÄVLA FÖR OCH REPRESENTERA SIN KLUBB


På tävlingar och träningar är Du klubbens ansikte utåt! Se till att bli ihågkommen som trevlig, ödmjuk och schyst mot hästar och tävlingskonkurrenter.

Begreppet Horsemanship handlar om att  sätta hästens välbefinnande i centrum. Att se till att hästen sköts bra och mår bra. Att hantera hästen på ett säkert sätt och i viss mån kunna förutse hästens beteende och reaktioner.
Detta innebär att du måste ha rätt attityd till hästen. Alla kan bli missnöjda efter en dålig ritt. Men det får aldrig gå ut över hästen.

Sportsmanship handlar om att uppföra sig väl gentemot sina tävlingskonkurrenter, funktionärer på tävlingsplatsen, kamrater, föräldrar och tränare. 
Gratulera din motståndare vid prisutdelningen. Nästa gång kan det vara din tur att ha marginalerna på rätt sida.

Jobba i sekretariatet på din klubbs hemmatävlingar så får du bättre förståelse för det enorma jobb som krävs för att få sekretariatet att fungera. Ta upp eventuella klagomål på ett trevligt sätt!
Läs TR (tävlingsreglementet) om du är osäker på något.

 

Du får gärna höra av dig till kontoret om du har frågor, idéer etcetera.


UPPSALA PONNYKLUBB 

Bankgiro 798-7365
Kontor 018- 31 71 03 
Stall 018- 31 73 67 
Mejl This is a mailto link 
Uppdaterad: 01 DEC 2016 10:38 Skribent: Ulrika Pernler
Epost: This is a mailto link

 

 

 

Den här hemsidan funkar bäst via Chrome och firefox. 

Postadress:
Uppsala PK - Ridsport
Vaksala-Lunda:33
75594 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018-317103
E-post: This is a mailto link

Se all info