Hoppa till sidans innehåll


Vi är Ridlärare hos

UPPSALA PONNYKLUBB


Våra Ridlärare är uppväxta på ridskola. Alla ridlärarna är minst 18 år och förberedda sedan flera år genom att de undervisat i studiecirklar, teorikurser, skötarkurser, samt att de gått med på lektioner som hjälpinstruktörer. 

Detta gör att alla ridlärare på UPK känner sig hemma i sin roll. Vi kan lätt sätta oss in i elevernas känsla och upplevelser. Vi kan också tänka tillbaka på vår egen tid som lektionselev och ta med oss våra bästa minnen och erfarenheter till vår undervisning. 

Alla ridlärare är också aktiva ryttare. nio av oss har egna hästar uppstallade på ridskolan. De som inte har egen häst rider minst två dagar i veckan i specialgrupper. Samt tävlar på ridskolans hästar. Samtliga ridlärare tävlar i hoppning,fälttävlan och/ eller dressyr tom Lätt A- Medelsvår A nivå. 

Samtliga ridlärare genomgår regelbunden fortbildning. Vi deltar i föreläsningar som anordnas av distriktet. Ämnena berör både människor och hästar såsom; barns utveckling, pedagogik, foderlära och så vidare. Vi deltar också vid kurser på exempelvis Strömsholm. 

Alla ridlärare träffas två till tre gånger per termin för att gå igenom grupper, kursupplägg, hästar, tävlingar, lektionskompendiet, förändringar etcetera. Vi har ett lektionskompendie som alla  arbetar utifrån. Detta kompendiet är framtaget gemensamt och gör att alla ridlärare jobbar utifrån samma grund. Kompendiet går vi igenom en gång per termin för eventuella ändringar och uppdateringar. Vi har jobbat på detta sätt sedan 1994. 

Vår Ridskolechef heter Gabriella Pernler.

Behöver du hjälp i stallet kan du fråga stallvärdinnan

Mer om lärarna läser du nedan.

____________________________________________________________

Namn: Gabriella Pernler 

Född: 
1972

Ridit på UPK sedan: 1979 
Utbildningar (häst): Ungdomsledarkurs I-IV, Diplomerad Hästskötare, Ponnyridinstruktörskurs I och II, Ridinstruktörskurs 1 Strömsholm, C-banbyggare, 
Diplomerad C-tränare Dressyr.
Haft lektioner sedan: 1988 
Jobbar också som/Har jobbat med: Korttidsboende för utvecklingsstörda barn, Dax, Panini, Arbetar heltid på UPK sedan 1992. Ansvarar för planering av verksamheten, lektioner, gruppindelningar, specialkurser, tävlingar, hästar, veterinär, hovslagare, kundkontakt, inköp, bokföring, löner, fortbildning.  
Övrigt (tävlingsmeriter, hästar): Dressyrhästen Skywalker. Jag har själv tävlat i lag SM ponnydressyr, LA/Msv fälttävlan, LA hoppning, Msv dressyr 
Mitt motto: Kämpa för kung och fosterland och UPK! 
Reservmotto: Kämpa tills du blir blå, kämpa sen lika mycket till!
Extra: Jag har skrivit böckerna Tio i manegen och Ponnyklubbben och den långa resan tillsammans med min syster Ulrika. Läs mer här!

 

Namn: Ulrika Pernler

Född: 
1968
Ridit på UPK sedan: 1979
Utbildningar (häst): Ungdomsledarkurs I-IV, Diplomerad  Hästskötare, Ponnyridinstruktörskurs I i Vetlanda,  Ridinstruktörskurs 0 på Strömsholm, Ridinstruktörskurs 1 Strömsholm, Diplomerad C-Tränare Dressyr, MsvC domare Dressyr, Överdomare Dressyr, Svår klass domare Working Equitation, B-banbyggare WE samt bonusen Voltigeledarutbildning 1 och 2!!! 
Haft lektioner sedan: timanställd 1985-89, anställd sedan 1992. 
Jobbar också som/Har jobbat med: Tryckare/ Grafiker, Dekoratör, personlig assistent, vårdarinna på boende för barn,  UPK sedan 1992.  
Övrigt (tävlingsmeriter, hästar): Unico född 2001, en Lusitano e.Ofir u.Donzela som jag tävlar i Msv dressyr och Svår klass WE. Dartagnan dos Pardinhos född 2008 som är under utbildning för att ridas i dressyr och WE.  Jag har tävlat dressyr med placeringar upp till Prix S:t Georges, 110 hoppning på ponny och häst och svår Klass WE.
Mitt motto: Fånga dagen. 
reservmotto: Det är ingen idé att springa om man springer åt fel håll!
Har skrivit böckerna "Tio i manegen", "Ponnyklubben och den långa resan" samt "Träna WE på ridskolan" tillsammans med Gabbi Läs mer här!

Namn: Emelie "Emme" Gabrielsson, Född: 
1987


Ridit på UPK sedan: 1998
Utbildningar (häst): VULK (Ungdomsledarkurs för vuxna) Ridledarutbildningen 
Haft lektioner sedan: 2008

Jobbar också som/Har jobbat med: Har jobbat på Rusta som butiksbiträde, på två boenden för funktionshindrade som boendeassistent, elevassistent på Ottelinskolan. Nu jobbar jag som personlig assistent.  
Övrigt (tävlingsmeriter, hästar): Har inte tävlat speciellt mycket, men en del klubbtävlingar i både hoppning och dressyr har det blivit på bland annat Aladdin, Armani, Nova, Pajas, Monark och Sammy. Att tävla är inget för mig då jag har för stor vinnarskalle och hatar att förlora! Därför står jag hellre på marken och coachar och peppar dem som tävlar för UPK.

Mitt motto: Stå på dig, annars gör någon annan det!

Reservmotto: Det viktigaste är inte att vinna utan att göra det med marginal!

Namn: Erica Karlbom 

Född: 
1977 

Ridit på UPK sedan: kommer inte ihåg... 
Utbildningar (häst):Ungdomsledarkurser, Ridledarkursen, vidareutbildning av  ridledare i Botkyrka med Picador 
Haft lektioner sedan:1995 
Jobbar också som/Har jobbat med: Mammaledig
Övrigt (tävlingsmeriter, hästar): Den egna hästen heter Judo.  Dottern har ponnyerna Munsboro Moran, Jarkand och Whisper

Namn: Ilse Eriksson

Född: 1958
Utbildningar (häst): Är utbildad ridlärare level II. Gick VULK och ridledarutbildning med handikappinriktning på 1990 talet. Diplomerad hästskötare och tappskokompetens.
Haft lektioner sedan: Till och från sedan ridledarutbildningen, 
Jobbar också som/Har jobbat med: Har varit butikschef på Coop i massor av år. 
Övrigt (tävlingsmeriter, hästar:  Jag har ridit på olika ridskolor i många år, men aldrig varit på någon bättre än UPK! Ni som rider här har alla möjligheter att bli bäst
Vi har två ridhästar hemma, Clarice Q och Narva. Så har vi Nottran, vårt avelssto och hennes fina hingstunge Spyder. 
Motto: Man kan det man vill.

Namn: Anette Svärd Sparf

Född: 1968

Utbildningar (häst): Ungdomsledarkurs I-V, Ponnyridinstruktörskurs 1 i Vetlanda, Ridinstruktörskurs 0 på Strömsholm

Haft lektioner sedan: timanställd 83-91, anställd sedan feb -15

Har jobbat som: elektriker, säljare inom el, diverse kontorsarbete och på UPK sedan feb -15.

Namn: Linda Bergman

Född: 1994
Ridit på UPK sedan: 2002
Utbildningar (häst): Ungdomsledare och ridledare via Svenska Ridsportsförbundet 
Haft lektioner sedan:
 2012 och har i dagsläget lektioner på onsdagar och lördagar.
Jobbar också som/Har jobbat med: på en förskola i Knivsta.
Övrigt (tävlingsmeriter, hästar):Tävlade ridskoleponnyn Monarch under några år i hoppning i LD/LC hoppning, Monarch var en fantastisk läromästare och lärde mig allt om hur tävlingar går till! Efter några år på hoppbanan förstod jag dressyrens tjusning och blev fast! Fick äran att börja tävla ridskoleponnyn Queens Clou! Vi har tillsammans ridit upp till och med regional LA med godkända resultat, blivit disriktsmästare i Uppland för ridskolekipage, klubbmästare i dressyr på UPK och i flera år ingått i klubbens div 3 och 2 lag i allsvenskan. Jag är otroligt glad och tacksam över att jag fått dela så många år med Clou! När jag sedan fyllde 18 år så gick jag över på storhäst. Började då tävla Goliath och red honom i division 3 med lyckade resultat.
Motto: Lev som du lär!

 

Namn: Cornelia Ljungberg

Född: 1996

Ridit på UPK sedan: 2004/2005
Utbildningar (häst): VULK och förberedande ridinstruktörkurs
Haft lektioner sedan:
 Januari 2016

Jobbar också som/Har jobbat med: Pluggar på distans i Gävle till utredningskriminolog, jobbar stalltjänst vissa söndagar på UPK.
Övrigt (tävlingsmeriter, hästar): Medryttare på Maries häst Othello. Vi har varit med i UPKs div 3 storhäst dressyrlag. Favorithäst på UPK är Lemans. 
Motto: Genom att öva kan man alltid bli bättre 

 

Namn: Hanna Johansson

Född: 1986
Ridit sedan: 1994
Utbildningar (häst): Ungdomsledarkurs, Ridledarutbildning, Tappskokompetens, treårigt gymnasie med Hästhållning
Haft lektioner sedan: 2004, på UPK från 2013
Jobbar också som/Har jobbat med: Jobbar som resurspersonal på förskola. Jobbat som ridlärare på Bälinge RF
Övrigt (tävlingsmeriter, hästar): Fick första ponnyn 1999 som jag tävlade upp tom LA dressyr och 90 cm hoppning, har haft två hästar som jag har tävlat upp tom LA dressyr. Har nu tre ridponnyer Quality Lady -07, Brago Boy -07, Fade To Grey -08 som är mina egna uppfödningar och en shettis, Tumme Lina, till barnen.

 

Namn: Marie Sannestedt

Född:1964
Utbildningar (häst): VULK, ridledare, grönt kort utbildare, sekritariatutbildning
Haft lektioner sedan: 2015 på UPK
Jobbar också som/Har jobbat med: Personlig assistent
Övrigt (tävlingsmeriter, hästar): Bor på liten hästgård med fem egna hästar/ponnyer samt en och annan inridnings/utbildnings häst/ponny ibland. sedan 8år tillbaka är jag mest groom till min dotter My. Men innan dess tävlade jag en hel del i hoppning upp till 130 och dressyr till LA samt lätt fälttävlan. Har även haft en del uppfödning av halvblod samt ponnyer.

Måtto: Hakuna Matata!

Reserv: Tro inte att du inte kan, ibland är vägen bara lite längre och svårare mot målet.

Namn:  Marie Broxe

Född: 1986
Ridit för UPK sedan: 2009 
Utbildningar (häst): Hoppdomar utbildning steg I, Diplomerad Hästskötare, Horse Groom Diploma, Ungdomsledare steg 1-3, Tappskokompitens.
Haft lektioner sedan: 2005 , 2013 på UPK
Jobbar också som/Har jobbat med: Lapatsa ridingschool (Cypern). Inridning samt tillridnings stall. Lärare. Arlanda som Senior Sales Adviser.
Övrigt (tävlingsmeriter, hästar): Äger hopphästen Othello f 2008 efter Szkopul-Iceman. Tävlat upp till LA/LA.  
Mitt motto: Tänk positivt! Ibland tar de bara lite längre tid.

Namn: Therese Engman

Född: 1981
Ridit på UPK sedan: 1989 
Utbildningar (häst):Ungdomsledarkurserna för länge, länge sedan, Ridledarutbildning, tappskokurs 
Haft lektioner sedan:1999 
Jobbar också som/Har jobbat med: En gång städade jag ett hotellrum och ett kontor. Har suttit i kassan på Bauhaus. Har jobbat som fastighetsskötare.
Övrigt (tävlingsmeriter, hästar): Felize -99 e.Feliciano. Division tre och två i dressyr och hoppning. Division ett dressyr på ponny. 
Mitt motto:Less is more 

 

Namn: Joanna Åberg

Född: 1996
Ridit på UPK sedan: 2007
Utbildningar (häst):  Har gått ULK:en och ridledarutbildningen
Haft lektioner sedan: hösten 2015  
Jobbar också som/Har jobbat med: Jobbar i stallet på dagtid   
Övrigt (tävlingsmeriter, hästar): Har tävlat div 3 i dressyr på ponnyerna Dante och Clou och även div 2 på Clou med placeringar, Clou är en ponny som alltid har och kommer fortsätta ligga mig väldigt varmt om hjärtat, hon var en väldigt speciell ponny för mig. I hoppning har jag tävlat på hästen Wilson upp till 1m, mest klubbtävlingar med bra resultat med även några pay and jumper och lokala tävlingar. Just nu har jag foderhästen Calle som står uppstallad på UPK och vi hoppas hitta någon tävling att åka ut på snart, dressyr eller hoppning får vi se, han är en fin allround häst! 
Mitt motto: Sluta aldrig kämpa för något du verkligen vill och tror på. 

 

Namn: Tova Stenvi

Född: 1997

Utbildningar: ULK, Ridledarutbildningen

Haft Lektioner sedan: 2016

Jobbar också som/har jobbat med: Vikarie och helgpersonal i stallet

Övrigt: Har hästen Tintin uppstallad på UPK som jag har tävlat upp till 120cm och div 1 i hoppning med, och även några LB i dressyr. Vi båda älskar att tävla och snabba omkopplingar är vår favorit. Innan Tintin tävlade jag mycket på ridskoleponny upp till LC hoppning och LA dressyr. Mest på Daffe som jag tävlade mycket i såväl hoppning som dressyr, vi var med flera år i div 3 laget i båda grenarna. Även Humle, Waldemar, Oboy och Clou har jag tävlat en del på. 

Mitt motto: Kör så det ryker! 

 

Namn: Linda Åslund

Född:  1980
Ridit på UPK sedan:  ca 1989
Utbildningar (häst):  Ungdomsledarkurs, Ridledarutbildning
Haft lektioner sedan:   började med lektioner 1998 och jobbade även i stallet i flera år, därefter ett uppehåll med andra jobb och även några år boende i Stockholm. Är nu tillbaka sedan hösten 2016 både i stallet och med lektioner.

Jobbar också som/Har jobbat med:  Jobbat med massa olika grejer, senast med handel och administration
Övrigt (tävlingsmeriter, hästar):   Har ingen egen häst utan passar på att rida så mycket jag bara hinner på alla våra fina lektionshästar.
Mitt motto:   Allt löser sig till slut

Uppdaterad: 2016-12-07 10:58
Skribent: Ulrika Pernler
Epost: This is a mailto link

 

 

 

Den här hemsidan funkar bäst via Chrome och firefox. 

Postadress:
Uppsala PK - Ridsport
Vaksala-Lunda:33
75594 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018-317103
E-post: This is a mailto link

Se all info