UPPSALA PONNYKLUBB
är en ideell förening som är ansluten till Svenska Ridsportförbundet (SvRF), och därigenom ansluten till Sveriges Riksidrottsförbund (RF). Föreningen är en sammanslutning av för ridsporten intresserade med ändamål att bl a främja ridningen på sätt som anges i SvRFs stadgar, samt med särskild inriktning mot ponnyverksamhet.
 Här kan du läsa Uppsala Ponnyklubbs stadgar

I en idéell förening finns det alltid ett behov av att medlemmarna ställer upp. Genom att arbeta ideellt blir du en del av en social gemenskap. Du medverkar till att hålla nere kostnaderna för verksamheten och möjliggör för fler att delta. Det är en belöning att få känna sig uppskattad för det man gör.
Här kan du läsa om UPK:s värdegrund.

Klubben bildades 1971.  Läs mer om klubbens historik här

MEDLEM
Medlemsavgiften för Junior är  200 kronor
Medlemsavgiften för senior är 250 kronor
Avgiften  avser perioden 1 januari till  31 december
Vill du bli medlem betalar du in avgiften på bankgiro 798-7365
Ange ditt namn, personnummer, adress, telefonnummer

I medlemsavgiften ingår klubbens avgifter till Svenska Ridsportförbundet och Upplands ridsportsförbund, samt en olycksfallsförsäkring .

Här kan du se vilka som sitter i STYRELSEN för Uppsala Ponnyklubb

Här kan du se vilka som sitter i STYRELSEN för Uppsala Ponnyklubbs ungdomssektion

ATT TÄVLA FÖR OCH REPRESENTERA SIN KLUBB

På tävlingar och träningar är Du klubbens ansikte utåt! Se till att bli ihågkommen som trevlig, ödmjuk och schyst mot hästar och tävlingskonkurrenter.

Begreppet Horsemanship handlar om att  sätta hästens välbefinnande i centrum.
Att se till att hästen sköts bra och mår bra.
Att hantera hästen på ett säkert sätt och i viss mån kunna förutse hästens beteende och reaktioner.
Detta innebär att du måste ha rätt attityd till hästen.
Alla kan bli missnöjda efter en dålig ritt.
Men det får aldrig gå ut över hästen.

Sportsmanship handlar om att uppföra sig väl gentemot sina tävlingskonkurrenter, funktionärer på tävlingsplatsen, kamrater, föräldrar och tränare. Gratulera din motståndare vid prisutdelningen. Nästa gång kan det vara din tur att ha marginalerna på rätt sida.

Jobba i sekretariatet på din klubbs hemmatävlingar så får du bättre förståelse för det enorma jobb som krävs för att få sekretariatet att fungera. Ta upp eventuella klagomål på ett trevligt sätt!
Läs TR (tävlingsreglementet) om du är osäker på något.

På sidan träning/tävling kan du läsa om allt som rör klubbens tävlingsverksamhet

Välkommen till oss på:
UPPSALA PONNYKLUBB
755 94 Uppsala

Bankgiro 798-7365

Kontor 018- 31 71 03
Stall 018- 31 73 67
Mejl This is a mailto link

Uppdaterad: 2016-10-19 15:53
Skribent: Ulrika Pernler